Fortrolighedspolitik

Seneste opdatering: Marts 2018

Hos Sunrise Medical forpligter vi os til at beskytte og respektere dit privatliv.

Nærværende privatlivspolitik redegør for, hvornår og hvordan vi indsamler personoplysninger om dig, når du besøger www.sunrisemedical.dk (vores “hjemmeside”). Den forklarer også, hvordan vi bruger dine personoplysninger, under hvilke betingelser, vi kan videregive oplysningerne til andre, hvordan vi sikrer dine oplysninger, samt hvilke rettigheder du har i forhold til dine oplysninger.

1. Om os

Sunrise Medical ApS (herefter »Sunrise Medical«, »os«, »vores« og »vi«) er indregistreret i Danmark med CVR-nummer 37005665. Vores hjemstedsadresse og primære forretningsadresse er Park Allé 289 G, 2605 Brøndby. Du kan kontakte os ved at skrive et brev til ovenstående adresse, ved at sende en e-mail til info@sunrisemedical.dk, eller telefonisk på +45 7022 4349.

Sunrise Medical ApS er dataansvarlig for behandling af dine personoplysninger som beskrevet i denne privatlivspolitik.

Hvis du ønsker at kontakte os vedrørende brug af dine personoplysninger, bedes du skrive en e-mail til data.enquiries@sunrisemedical.eu.

2. Hvordan indsamler vi personoplysninger?

Vi indsamler og behandler oplysninger om dig på følgende måder:

Oplysninger du giver os

Disse oplysninger omfatter oplysninger om dig, som du giver os, når du:

  • Anmoder om information om produkter eller ydelser enten telefonisk, ved et offentligt arrangement, fx en messe eller udstilling, eller på vores hjemmeside
  • Kontakter os ved at udfylde en formular på vores hjemmeside
  • Reagerer på en af vores markedsføringskampagner (fx ved at udfylde et svarkort)
  • Tilmelder dig et STEPS-kursus
  • Bestiller et istandsat produkt eller reserverer en demonstration af et produkt
  • Anmoder om at få tilsendt nyhedsbreve pr. e-mail (fx ved at tilmelde dig nyhedsbrevet på vores hjemmeside eller ved at udfylde en formular på en messe)
  • Kommunikerer med os på telefon, e-mail eller på anden vis
  • Deltager i en af vores undersøgelser.
     

Afhængig af hvilke ydelser på Sunrise Medicals hjemmeside, du benytter, kan de oplysninger, du giver os, være fornavn, efternavn, e-mailadresse, postadresse, telefonnummer, fødselsdato, virksomhedsnavn og virksomhedens kontonummer.

Du kan beslutte at give yderligere personoplysninger, når du kontakter Sunrise Medical (fx når du sender en e-mail eller ringer til vores kundeservice). Hvis vi i løbet af vores korrespondance med dig har behov for personoplysninger, vil vi løbende redegøre for, hvorfor vi gerne vil have disse oplysninger, og hvad vi bruger dem til.

Hvis du videregiver personoplysninger på vegne af en anden, skal du sikre dig, at denne anden person har modtaget og læst denne privatlivspolitik, før oplysningerne videregives.

Hvis du er under 16 år, skal du ikke give os nogen personoplysninger. Vores hjemmeside er ikke beregnet eller henvendt til børn, der er 16 år eller derunder, og vi indsamler ikke bevidst eller forsætligt oplysninger om børn, der er 16 år eller derunder. Hvis du mener, vi har indsamlet oplysninger om et barn, der er 16 år eller derunder, bedes du kontakte os ved brug af kontaktoplysningerne i afsnittet »Om os«, således at disse oplysninger kan blive slettet.

Hvilke oplysninger indsamler vi om dig?

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi automatisk følgende oplysninger:

  • Enhedsoplysninger
    Dette omfatter fx oplysninger fra eller om den computer, telefon eller anden enhed, hvorfra du tilgår vores hjemmeside. Eksempelvis indsamles oplysninger om operativsystem, IP-adresse, browsertype, enhedstype samt dato og tidspunkt for dit besøg på hjemmesiden.
  • Oplysninger om dit besøg på hjemmesiden
    Vi indsamler oplysninger om, hvordan du bruger og interagerer med vores hjemmeside under et besøg. Dette omfatter bl.a., hvilke sider du har besøgt, hvilke produkter eller ydelser, du har forespurgt på, klikstrømmen hen til, gennem og væk fra vores hjemmeside (herunder dato og tidspunkt), hvad du har søgt på, sidernes responstid, hvor længe dit besøg varede, annoncerings-ID og oplysninger om interaktion med siderne (fx hvad du klikkede på). Afhængig af dit samtykke til at anvende cookies, kan disse oplysninger være anonyme eller de kan kobles sammen med dig.

    Hvis du har givet tilladelse til at modtage vores nyhedsbrev pr. e-mail, registrerer vi også oplysninger om, hvordan du interagerer med det (fx om du åbner det, klikker på et link eller videresender e-mailen). Hvis du ikke ønsker, at vi skal indsamle disse oplysninger, kan du afmelde dig nyhedsbrevet.
  • Kombinerede oplysninger
    Vi kombinerer personoplysninger indsamlet via Sunrise Medicals hjemmeside med oplysninger, vi modtager andre steder fra (fx hvis du har givet samtykke til at modtage nyhedsbreve pr. e-mail i forbindelse med besøg hos Sunrise Medical på en messe eller i forbindelse med kursusaktiviteter, oprettelse af en konto hos os eller lignende aktiviteter). Vi redegør altid for, hvordan vi har til hensigt at bruge dine oplysninger.

Vi indsamler ikke personoplysninger om dig hos tredjeparter.

3. Grundlag for behandling af dine personoplysninger

Dette afsnit redegør for, hvordan og hvorfor vi behandler dine personoplysninger samt retsgrundlaget for denne behandling.

  • Når du tilvælger at modtage tilladelsesbaserede nyhedsbreve pr. e-mail:
    Hvis du har valgt at abonnere på vores nyhedsbrev om produkter, ydelser, kampagner, nyheder, arrangementer og ressourcer og modtager nyhedsbrevet via personlig e-mail, behandler vi dine personoplysninger for at kunne sende nyhedsbrevet til dig. Retsgrundlaget for behandling af dine personoplysninger i denne forbindelse er dit samtykke. Vi har også en legitim forretningsmæssig interesse i, at vores kunder holdes løbende opdateret om vores nyeste produkter og ydelser. Vi behandler kundedata og anvender direkte markedsføring som led i varetagelsen af denne legitime interesse. Vi har behov for at anvende direkte markedsføring gennem udsendelse af e-mails for at sikre, at vores kunder holdes løbende opdateret, og vi sørger så vidt muligt for, at de meddelelser, vi sender ud, er målrettede og relevante. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på linket ›afmeld‹ i en hvilken som helst e-mail med et nyhedsbrev, du modtager fra os.
  • For at give dig de ønskede oplysninger om produkter eller ydelser:
    Hvis du beder os om at sende dig oplysninger om produkter eller ydelser pr. e-mail, har vi behov for at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse med henblik på opfyldelse af en kontrakt med Sunrise Medical. Som led i dette videresendes dine personoplysninger gennem vores interne it-systemer for at generere en e-mail med de relevante oplysninger og sende den til dig. Vi har i denne forbindelse behov for at behandle dine personoplysninger for at kunne levere denne ydelse.
  • For at kunne få demonstreret et produkt:
    Hvis du beder os om at demonstrere et produkt, har vi behov for at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse med henblik på opfyldelse af en kontrakt med Sunrise Medical. Som led heri vil vi sende dig e-mails vedrørende din anmodning (fx bekræftelser, påmindelser og en tilfredshedsundersøgelse) og kontakte dig enten telefonisk eller pr. e-mail for at træffe aftale om en demonstration. 
  • For at tilmelde dig STEPS-kurset:
    Hvis du anmoder om deltage i et STEPS-kursus, har vi behov for at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse med henblik på opfyldelse af en kontrakt med Sunrise Medical. Vores brug af dine personoplysninger i denne forbindelse omfatter videresendelse af dine personoplysninger gennem vores interne it-systemer med henblik på at administrere din booking (fx generering af e-mails, der bekræfter tilmeldingen, påmindelser om kurset og indhentelse af feedback).  Vi har behov for at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse for at kunne tilmelde dig kurset.
  • For at kunne besvare dine spørgsmål og henvendelser:
    Hvis du sender en henvendelse online, eller hvis du sender os en e-mail, har vi behov for at behandle dine personoplysninger for at kunne besvare din henvendelse eller e-mail. Hvis det er relevant, vil vi muligvis have behov for at videresende dine personoplysninger til andre interne afdelinger for at kunne håndtere eller besvare din henvendelse. Disse interne afdelinger er ikke autoriseret til at bruge eller videregive dine personoplysninger, bortset fra som anført i denne politik. Vær opmærksom på, at hvis du har til hensigt at sende følsomme oplysninger (såsom oplysninger om dit handicap), tilrådes det, at du kontakter os telefonisk i stedet for pr. e-mail eller via vores hjemmeside. Vi har behov for at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse med henblik på opfyldelse af en kontrakt med Sunrise Medical.
  • For at skræddersy din oplevelse af hjemmeside og e-mails:
    Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er, at vi vil give dig en mere skræddersyet oplevelse, når du besøger vores hjemmeside eller modtager e-mails fra os. Vi kan eksempelvis bruge dine personoplysninger til at sikre, at hjemmesiden eller e-mails vises på den mest hensigtsmæssige måde på den enhed, du anvender, eller vi kan fremhæve produkter, som du tidligere har vist interesse for.
  • For at forbedre vores hjemmeside:
    Vi anvender forskellige tredjeparts-cookies, fx Google Analytics, til at hjælpe os med at optimere vores hjemmeside ved at indsamle information om brug og præferencer blandt besøgende på hjemmesiden. Disse cookies indsamler oplysninger i anonymiseret form, herunder anonymisering af din IP-adresse.  Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er at give dig den bedst mulige hjemmeside.
  • For at gøre vores hjemmeside sikker:
    Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er at gøre vores hjemmesiden mere sikker. Som led i dette kan det være nødvendigt at bruge din IP-adresse for at blokere dig fra vores hjemmeside, hvis du foretager uhensigtsmæssige eller ulovlige handlinger. Vi bruger også din IP-adresse til generel administration af hjemmesiden og til interne formål såsom fejlfinding, dataanalyse, research, tests og statistik.
  • For at sikre at du ikke modtager e-mails fra os ved fravalg:
    Hvis du har fravalgt at modtage e-mails fra os, behandler vi dine personoplysninger med henblik på at overføre dig til en undertrykkelsesliste (suppression list). Dette indebærer, at vi fortsat i begrænset omfang opbevarer personoplysninger (fx din e-mailadresse). Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er at sikre, at der ikke længere sendes e-mails til dig, efter at du har trukket dit samtykke tilbage.
  • For at oprette anonymiserede datasæt:
    Vi behandler desuden dine personoplysninger i anonymiseret form i forbindelse med rapportering (fx for at vise antallet af anmodninger om produktdemonstrationer eller for at måle, hvor vellykket en annoncekampagne har været eller hvor mange besøgende, der abonnerer på vores nyhedsbrev pr. email). Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er at vurdere effekten af markedsføringskampagner.
  • I forbindelse med salg af vores virksomhed overføres dine personoplysninger til en tredjepart:
    I tilfælde af at vi køber eller sælger andre virksomheder eller aktiver, videregiver vi dine personoplysninger til den eventuelle sælger eller køber af sådan virksomhed eller sådanne aktiver (dog altid i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning). Hvis Sunrise Medical eller en overvejende del af virksomhedens aktiver overtages af en tredjepart, vil de personoplysninger, som er i Sunrise Medicals besiddelse, være blandt de aktiver, der overdrages til køber. Vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger i denne forbindelse er at sikre, at køber kan fortsætte virksomhedens drift. Hvis du modsætter dig brugen af dine personoplysninger til dette formål, vil den pågældende sælger eller køber af virksomheden muligvis ikke være i stand til at levere ydelser til dig.

Når der ovenfor refereres til en kontrakts opfyldelse, er retsgrundlaget databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b.

Når der refereres til vores legitime interesse, er retsgrundlaget databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. I det omfang vi refererer til vores legitime interesse som retsgrundlaget for behandling af personoplysninger, har vi foretaget en afvejning af disse interesser for at sikre, at dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder ikke går forud for vores interesse. Du bedes kontakte os pr. e-mail, jf. afsnit 1 ovenfor, hvis du ønsker at modtage yderligere oplysninger om den foretagne afvejning.

4. Dine rettigheder

Ret til indsigelse
Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger, hvis vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse (jf. ovenfor), og hvis du kan godtgøre, at dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder i forbindelse med behandling af dine personoplysninger, vejer tungere end vores interesse i at behandle oplysningerne. Hvis du på denne baggrund beder os om at ophøre med behandlingen af dine personoplysninger, vil vi ophøre med behandlingen, medmindre vi kan påvise tungtvejende grunde til, at behandlingen skal fortsætte i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.

Ret til indsigt
Du har ret til at få bekræftet, hvorvidt vi behandler dine personoplysninger, og til at modtage diverse andre oplysninger vedrørende vores brug af dine personoplysninger. Du har også ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig.

Ret til berigtigelse
Du har ret til at kræve at få berigtiget urigtige personoplysninger om dig, som vi er i besiddelse af, og til at få fuldstændiggjort ufuldstændige personoplysninger om dig, som vi er i besiddelse af, ved at give os de manglende oplysninger.

Ret til begrænsning af behandling
Du har ret til at opnå begrænsning af vores behandling af dine personoplysninger, hvis:

  • Rigtigheden af personoplysningerne bestrides af dig
  • Vores behandling af dine personoplysninger er ulovlig (men du modsætter dig sletning af de pågældende personoplysninger)
  • Vi ikke længere har brug for at behandle dine personoplysninger til det aftalte formål (men du ønsker at opbevare personoplysningerne med henblik på, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares)
  • Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse, og du gør indsigelse mod vores behandling på denne baggrund og ønsker, at behandlingen af dine personoplysninger skal begrænses, indtil det kan fastslås, hvorvidt vores legitime interesse går forud for din legitime interesse.

Hvis det som følge af udøvelsen af din ret til begrænsning fastslås, at behandlingen af dine personoplysninger skal begrænses, vil vi udelukkende behandle de pågældende personoplysninger i overensstemmelse med dit samtykke og derudover med henblik på opbevaring og med henblik på retskrav.

Ret til dataportabilitet
Du har ret til i et struktureret, almindeligt anvendt maskinlæsbart format at modtage personoplysninger om dig selv, som du har givet til os, og du har ret til at overføre disse personoplysninger til en anden dataansvarlig, hvis retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger er opfyldelsen af en kontrakt eller samtykke.

Ret til sletning
Du har ret til at kræve at få slettet personoplysninger om dig, som vi behandler, hvis mindst et af følgende forhold gør sig gældende:

  • Behandlingen er ikke længere nødvendig for at opfylde de formål, hvortil personoplysningerne blev indsamlet.
  • Vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, som du efterfølgende har trukket tilbage, og der er ikke et andet retsgrundlag for vores behandling af dine personoplysninger.
  • Du gør indsigelse mod behandlingen, jf. afsnittet »Ret til indsigelse« i nærværende privatlivspolitik, og vi har ikke legitime interesser i behandlingen, som går forud for indsigelsen
  • Personoplysningerne er blevet behandlet ulovligt og skal slettes for at overholde den lovgivning, vi er underlagt.
     

Retten til at trække samtykke tilbage
Hvis du har givet samtykke til, at vi må bruge dine personoplysninger (fx med henblik på modtagelse af nyhedsbrev personligt på e-mail), kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til den adresse, der fremgår af afsnittet »Om os«. Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, betyder det ikke, at vores behandling af dine personoplysninger forud for dette var ulovlig.

Hvis samtykket knytter sig til e-mailkorrespondance, kan du udøve din ret til at trække dit samtykke tilbage ved at klikke på linket »afmeld« i de e-mails, vi sender til dig. Vær opmærksom på, at hvis du efter din afmelding anmoder om at få tilsendt produktinformation pr. e-mail, foretager en kursusreservation, sender en forespørgsel eller registrerer dig som forhandler, vil du fortsat modtage e-mails i forbindelse med din henvendelse samt andre meddelelser af administrativ art, selvom du har fravalgt at blive kontaktet på e-mail.

Automatiske afgørelser
Automatiske afgørelser forekommer, når et elektronisk system anvender personoplysninger til at træffe en afgørelse uden menneskelig indgriben. Yderligere oplysninger om vores anvendelse af automatiske afgørelser og profilering fremgår af afsnit 8.

Du har ret til at bede Sunrise Medical om at:

  • Oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger med henblik på automatiske afgørelser
  • Gribe manuelt ind hvis behandlingen udelukkende bygger på automatiserede processer
  • Udføre løbende kontrol med henblik på at sikre, at vores processer i forhold til automatiske afgørelser og profilering fungerer efter hensigten.
     

Udøvelse af dine rettigheder
Hvis du ønsker at udøve dine rettigheder, kan du kontakte os ved hjælp af de oplysningerne, der fremgår af afsnittet »Om os«. Vær opmærksom på, at selvom de ændringer, du foretager, straks afspejles i de aktive brugerdatabaser, kan vi opbevare alle de oplysninger, du tidligere har indsendt, med henblik på sikkerhedskopiering, arkivering, forebyggelse af svig og misbrug, statistik, undertrykkelse, overholdelse af retlige forpligtelser, eller hvis vi på anden vis med rimelighed kan antage, at vi har en legitim årsag til at opbevare oplysningerne.

Vær opmærksom på, at nogle af disse rettigheder kun gælder under visse omstændigheder, og at vi muligvis ikke vil være i stand til at imødekomme alle ønsker.

5. Cookies

For at indsamle visse oplysninger som beskrevet ovenfor, anvender vi cookieteknologi på vores hjemmesider.

Cookies er små stykker data, som hjemmesider sender til den besøgendes computer, og som bliver gemt på brugerens enhed og dermed gør hjemmesiden i stand til at gemme information om brugerens interaktion med hjemmesiden og genkende brugeren næste gang denne besøger hjemmesiden. Ved hjælp af cookies kan vi give dig en skræddersyet oplevelse, når du besøger Sunrise Medicals hjemmeside. Cookies kan enten være midlertidige (session) cookies, der slettes automatisk, når du lukker din browser, eller vedvarende (persistent) cookies, der lagres på din computer i en bestemt periode, eller indtil du sletter dem. Sunrise Medical bruger eksempelvis vedvarende cookies til genkendelse ved tilbagevendende besøg på hjemmesiden, eller til at spore dine aktiviteter, når du bruger hjemmesiden. I disse tilfælde kan vi knytte dine personoplysninger sammen med en cookie.

Under besøg på Sunrise Medicals hjemmeside vil du muligvis observere cookies, der ikke er relateret til os. Det kan eksempelvis dreje sig om Facebook, Google og YouTube. Nærværende privatlivspolitik gælder ikke disse elementer.  Din interaktion med disse elementer er underlagt de pågældende virksomheders privatlivspolitik og andre politikker. Du kan fravælge disse tredjeparts-cookies på Sunrise Medicals hjemmeside ved at ændre dine cookieindstillinger.

Cookie Policy

6. Målrettet annoncering

Når du besøger Sunrise Medicals hjemmeside, beder vi dig om dit samtykke til tredjeparts-annoncering. Tredjeparts-annoncering bruges til at håndtere vores annoncer på andre hjemmesider og til at evaluere annoncernes resultater. Dette gøres ved hjælp af cookies og web beacons til indsamling af ikke-personlige oplysninger om dine aktiviteter på denne hjemmeside og andre hjemmesider over tid. Disse oplysninger bruges til at målrette annoncer ud fra dine interesser og til at hjælpe os med at evaluere, hvor effektive annoncerne er. Denne dataindsamling sker både på vores hjemmeside og på tredjeparts-hjemmesider, der indgår i annoncenetværkerne. Du kan fravælge at modtage målrettede annoncer ved at gå ind på https://www.aboutads.info/choices.

Vær opmærksom på, at selvom du fravælger målrettede annoncer, vil du fortsat få vist annoncer på andre hjemmesider, men de vil ikke være tilpasset dine interesser.

7. Deler vi dine personoplysninger med andre?

Vi anvender udelukkende dine personoplysninger inden for Sunrise Medical til de formål, de er indsamlet til. Vi vil under ingen omstændigheder dele eller sælge dine personoplysninger til en tredjepart med henblik på dennes egne markedsføringsformål, og du vil ikke modtage markedsføringsmateriale fra andre virksomheder eller organisationer som følge af at have givet dine oplysninger til os.

Dog anvender vi i visse situationer betroede leverandører, som hjælper os med at administrere de ydelser, du har anmodet os om at levere, fx hosting af vores hjemmeside, distribution af e-mails og anden markedsføringskommunikation.

Vi anvender Google Analytics til at analysere trafikken på vores hjemmeside, men IP-adressen er anynomiseret, og annonceindstillingerne er deaktiverede.   Derudover anvender vi indlejrede YouTube-videoer med indstillingen ingen cookies. Google LLC er certificeret i henhold til EU's og USA's Privacy Shield-aftale (værn om privatlivets fred), og du kan finde deres certifikat her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Andre Sunrise Medical-afdelinger
Hvis din forespørgsel oprindeligt kommer fra et andet land, kan vi videregive dine personoplysninger til den relevante Sunrise Medical-afdeling, der er ansvarlig for det pågældende land, med henblik på at håndtere din forespørgsel eller imødekomme din anmodning. Medmindre afdelingen har udleveret sin egen privatlivspolitik til dig, kan den anvende dine personoplysninger til de formål, der er forklaret i nærværende politik.

I nogle tilfælde kan vi være forpligtede til at videregive eller dele dine oplysninger uden dit samtykke, fx hvis det kræves af politiet, domstolene eller af andre juridiske årsager.

8. Profilering

Vi profilerer persondata for at hjælpe os til at skræddersy din hjemmesideoplevelse samt for at sende dig personlig e-mailkommunikation, og for at forhindre uønsket kommunikation i at havne i din indbakke. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod en sådan anvendelse af dine personoplysninger til profilering ved at kontakte os via de oplysninger, der fremgår af afsnittet »Om os".

Dette afsnit forklarer, hvordan og hvorfor vi anvender personoplysninger til at forstå vores besøgende og vores abonnenter og til at forbedre deres oplevelse.

Segmentering
Vi analyserer vores besøgendes oplysninger for at identificere fælles karakteristika og præferencer. Det gør vi ved at vurdere forskellige typer oplysninger, herunder adfærd (fx produkter, der er rettet forespørgsel om eller udvist interesse for, eller demografiske oplysninger som fx placering).

Ved at gruppere personer ud fra fælles karakteristika kan vi sikre, at du modtager den kommunikation, de produkter og den information, der er mest relevant for dig. Det hjælper os med at sikre, at du modtager relevant information, og betyder, at vi ikke spilder ressourcer på at kontakte dig, eller vise dig information, der ikke er interessant for dig.

Profilering skal hjælpe os med at forstå din interesse i et produkt
Vi profilerer besøgende på vores hjemmeside for at vurdere deres interesse i et produkt. Vi holder blandt andet øje med, hvilke produkter og ydelser, du har besøgt, hvilke markedsføringskampagner, du har reageret på, og hvilke produkter og ydelser, du har rettet forespørgsel om. Hvis det på baggrund af de oplysninger, du har givet, ser ud til, at du kunne være interesseret i at høre mere om et produkt eller en ydelse, vil vi muligvis kontakte dig via e-mail eller foretage en personlig tilpasning af vores hjemmeside for at promovere produktet eller ydelsen.

9. Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi opbevarer kun personoplysninger, der er afgivet via vores hjemmeside, i følgende perioder, medmindre andet er fastsat ved lov:

  • I tilfælde hvor vi har opbygget en profil af din interaktion med os (som fx de produkter og ydelser, du har forespurgt om eller brugt, og de sider, du har besøgt) beholder vi dine personoplysninger i to år regnet fra sidste gang, du brugte eller interagerede med vores hjemmeside og dens ydelser.
  • De personoplysninger, du sender til os i forbindelse med anmodning om produktinformation, opbevares i 72 timer.
  • De personoplysninger, du sender til os i forbindelse med tilmelding til et STEPS-kursus, bliver opbevaret i to måneder efter kurset til revisionsmæssige og administrative formål.
  • De personoplysninger, du sender til os i forbindelse med anmodning om en produktdemonstration, opbevarer Sunrise Medical i 12 måneder efter den planlagte demonstration for at kunne håndtere eventuelle spørgsmål vedrørende din anmodning.
  • De personoplysninger, du sender til os i forbindelse med en forespørgsel eller korrespondance via e-mail, bliver med henblik på administrative formål opbevaret i seks måneder regnet fra den sidste dag, du interagerede med os.
  • Hvis du har tilmeldt dig vores e-mailnyhedsbrev, opbevarer vi de indsamlede personoplysninger i den periode, du abonnerer på nyhedsbrevet. Hvis du afmelder nyhedsbrevet, beholder vi din e-mailadresse på en undertrykkelsesliste (suppression list) for at sikre, at du ikke modtager yderligere nyhedsbreve fra os personligt på e-mail. Vi kontakter dig hvert andet år for at sikre os, at du fortsat ønsker at modtage vores nyhedsbreve. Hvis du oplyser, at du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, bliver du afmeldt.

Efter disse perioder bliver dine personoplysninger anonymiseret til med henblik på statistik.

I tilfælde hvor du har givet samtykke til at modtage nyhedsbreve pr. e-mail i forbindelse med din anmodning (fx hvis du anmodede om produktinformation og gav samtykke til at modtage nyhedsbreve pr. e-mail), opbevarer vi oplysninger om dit navn, din e-mailadresse og dit land. Alle andre unødvendige personoplysninger bliver anonymiseret.

Hvis det kræves ved lov, eller hvis det med rimelighed findes nødvendigt for at opfylde lovkrav, afgøre tvister, forhindre svig og misbrug eller håndhæve vores forretningsvilkår, kan vi også opbevare nogle af dine personoplysninger i den periode, hvor der kan rejses krav (forældelsesfrist), eller i en eventuel obligatorisk opbevaringsperiode, også efter du har lukket din konto eller oplysningerne ikke længere er nødvendige for at kunne levere ydelserne til dig.

10. Sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger

Alle de personoplysninger, du giver til Sunrise Medical, opbevares på vores sikre servere i Storbritannien, som ejes af vores koncernselskab Sunrise Medical Ltd, der i denne forbindelse er vores databehandler. Vi anvender en lang række sikkerhedsteknikker, herunder kryptering og autentifikation for at bidrage til at beskytte og bevare tilgængeligheden, sikkerheden og integriteten af dine personoplysninger.

Vær opmærksom på, der ikke er garanti for, at datatransmission over internettet er sikker. Sunrise Medical forpligter sig til at beskytte dine oplysninger i overensstemmelse med krav om databeskyttelse. Bl.a.:

  • At begrænse adgangen til dine personoplysninger udelukkende til personer, der har brug for oplysningerne til et relevant formål
  • Udelukkende at overføre personoplysninger i krypteret form
  • At hindre uautoriseret adgang til it-systemer ved brug af firewalls
  • Permanent overvågning af it-systemer for at afsløre og forhindre misbrug af personoplysninger
     

11. Ændringer af privatlivspolitikken

Vi kan til enhver tid ændre denne privatlivspolitik.  Hvis vi ændrer privatlivspolitikken, vil den reviderede udgave blive vist her, og vi vil ændre "ikrafttrædelsesdatoen" øverst i denne politik, før sådanne ændringer træder i kraft.  Hvis vi foretager ændringer af denne privatlivspolitik, som har indflydelse på dine personoplysninger, vil du blive informeret om disse ændringer pr. e-mail.

12. Klageadgang

Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Datatilsynet på www.datatilsynet.dk eller skrive til dem på følgende adresse:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
Telefon: 33 19 32 00
dt@datatilsynet.dk

Vores varemærker